2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM ve 2014-2015 AKADEMİK YILI STAJ HAREKETLİLİĞİ SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTIR


Erasmus Değişim Programı kapsamında öğrenim ve staj hareketliliğinden faydalanmaya hak kazanan öğrencilerin listesi aşağıda yer almaktadır.

 
26 Mart 2015 Perşembe / Saat: 14:00 de Balkan Yerleşkesinde bulunan Merkez Kütüphane B BLOK - Seminer Salonunda oryantasyon toplantısı yapılacaktır. Toplantıya katılım zorunludur. Dileyen yedek adaylarda toplantıya katılabilir.

 "Ulusal Ajans Erasmus Uygulama El Kitabı"nda belirtilen yönetmelik doğrultusunda, 06.02.2015 tarihinde yayınlanan ilanda 2015-2016 akademik yılı için Erasmus Yabancı Dil Sınavı barajı 60 olarak belirlenmesine rağmen fakültelere ayrılan kontenjanlara bağlı olarak bazı bölümlerde dil baraj puanı 50 ye kadar çekilebilmiştir.  

 Kendi bölümlerinde hareketlilikten faydalanmaktan vazgeçen/gidemeyen Asil  listedeki öğrencilerin yerine Yedek listesindeki öğrenciler alabilecektir.  Belirlenen yedek adaylar Ulusal Ajans’tan hibe alınabildiği takdirde, Bahar Döneminde hareketlilikten ayrıca faydalanabileceklerdir.

 Sınava giren tüm adaylar almış oldukları yabancı dil notunu Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından öğrenilebilir.

 "Ulusal Ajans Erasmus Uygulama El Kitabı"nda belirtilen yönetmelik doğrultusunda 2015-2016 akademik yılı için öğrenci seçimi, tarafsızlığı ve şeffaflığı sağlamak üzere, Trakya Üniversitesi Rektörlüğünce belirlenen,  Erasmus Kurum Koordinatörünün başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirilmiştir ve başvuruları değerlendiren komisyonun başvuru sahipleriyle hiçbir kişisel bağlantısı ya da çıkar ilişkisi bulunmamaktadır.

 Seçimle ilgili itirazlar 27 Mart 2015 tarihine kadar Erasmus Ofisine şahsen yapılabilecektir.

 Yerleştirme yapılan okulların son başvuru tarihine kadar talep edilen belgeleri karşı kuruma göndermeyen adaylar haklarını kaybederler. Karşı kuruma başvuru süreci öğrencinin sorumluluğundadır. Erasmus Ofisinden destek alabilirsiniz.

 (Her Kurum, anlaşması bulunan programlardan belli sayıda öğrenci kabul etmektedir. Başvuruda bulunan öğrenci yoğunluğundan dolayı bazı kurumlar öğrenci kabul edememektedirler. Bu yüzden belgelerinizi bir an önce hazırlamanızı ve gerekli işlemler için Erasmus ofisine teslim etmenizi tavsiye ederiz)       

Programdan faydalanmaya hak kazanan öğrenciler, gideceği kurumun ilan ettiği son başvuru tarihinden önce, talep edilen belgeleri hazırlamakla ve karşı kuruma göndermekle yükümlüdür. Belgelerini göndermede Erasmus Ofisinden destek alabilirsiniz. İstenen belgeler için gideceğiniz kurumun web sayfasını ve başvuru sürecini inceleyiniz. Aksi belirtilmedikçe gideceğiniz kurumların isteyeceği belgeler aşağıda sıralanmıştır.

 Erasmus hareketliliğinden vazgeçen adayların en geç 2 hafta içerisinde ofise başvurması ya da erasmus@trakya.edu.tr adresine vazgeçtiğine dair mail atması gerekmektedir.


1. Başvuru Formu (Application form): Gitmeye hak kazandığınız üniversitenin Erasmus Ofisi’nin web sitesini kontrol ederek Erasmus başvuru formunu indiriniz ve 2 nüsha halinde doldurunuz. Eğer başvurduğunuz okulun web sitesinde kendi formları yoksa ekteki “Application Form” dosyasını kullanabilirsiniz. Belgeleri doldurduktan sonra diğer gerekli belgelerle birlikte Erasmus Ofisi’ne teslim ediniz.

 
NOT: Bazı üniversiteler Erasmus başvurularını online otomasyon sistemleri üzerinden almaktadır, lütfen başvurduğunuz üniversitenin Erasmus Ofisi’nin websitesinde yer alan başvuru adımlarını dikkatlice kontrol ediniz.

 2. Learning Agreement: Gitmeye hak kazandığınız üniversitenin Erasmus Ofisi’nin websitesini kontrol ederek Erasmus Learning Agreement belgesini doldurunuz. Eğer başvurduğunuz okulun websitesinde kendi formları yoksa ekteki “Learning Agreement” dosyasını kullanabilirsiniz. Lütfen bu belgeyi Erasmus Bölüm Koordinatörünüzle birlikte doldurunuz. Belgeleri doldurduktan sonra Erasmus Bölüm Koordinatörünüze imzalatıp diğer gerekli belgelerle birlikte Erasmus Ofisi’ne teslim ediniz.

 NOT: Bazı üniversiteler Erasmus başvurularını online otomasyon sistemleri üzerinden almaktadır, lütfen başvurduğunuz üniversitenin Erasmus Ofisi’nin web sitesinde yer alan başvuru adımlarını dikkatlice kontrol ediniz.

 
3. Recognition Sheet: Ekteki “Recognition Sheet” belgesini Erasmus Bölüm Koordinatörünüzle birlikte doldurunuz. Belgeleri doldurduktan sonra Erasmus Bölüm Koordinatörünüze, Bölüm başkanına ve Erasmus Kurum Koordinatörüne imzalatıp diğer gerekli belgelerle birlikte Erasmus Ofisi’ne teslim ediniz.

 
4. İngilizce Transkript (2 adet): Öğrenim gördüğünüz birimden güncel transkriptinizi İngilizce olarak alıp diğer gerekli belgelerle birlikte Erasmus Ofisi’ne teslim ediniz.

 5. 2 adet fotoğraf: Başvuru formlarınıza yapıştırınız.

 
Sorularınız için:

 Tel: 0284 235 90 88

 E-mail: erasmus@trakya.edu.tr


 ORYANTASYON TOPLANTI

 
TARİHİ  :       26 Mart Perşembe

 YER      :       T.Ü. Merkez kütüphanesi, B Blok, Seminer Salonu (Balkan Yerleşkesi)

 SAAT    :       14:00

 


 


Ek Dosyalar
Bu içerik 20.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 5241 kez okundu.