2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ (öğrenim-staj) HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Değerli Öğrencilerimiz;

Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği (Öğrenim ve Staj) Başvuruları Dış İlişkiler Birimi Erasmus Ofisine yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi için ekte bulunan "BAŞVURU KOŞULLARI ve İLAN METNİ" okuyunuz.

Başvuru Tarihleri                          : 20 Şubat 2017 – 10 Mart 2017

Başvuru Yeri                                : OTOMASYON SİSTEMİ  üzerinden  oluşturacağınız Başvuru Belgesi ve Transkript ile Erasmus Ofisine (Balkan Yerleşkesi) Başvurunuzu yapınız.

OTOMASYON SİSTEMİ, BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

YABANCI DİL SINAVI;

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı

ERASMUS+ Öğrenci (Öğrenim ve Staj) Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Erasmus+ Öğrenci (Öğrenim ve Staj) Hareketliliği  Yabancı Dil (Almanca/ İngilizce) Sınavı Bilgileri aşağıda sunulmuştur.

Sınav Yeri:                  Yabancı Diller Yüksekokulu, Ayşekadın Yerleşkesi

Sınav Tarihi:              16 Mart 2017 Perşembe

Sınav Saati:              13.30- 14.45

Sınav süresi:             75 Dakika

Sınav Dil Düzeyi:        B1

Soru Sayısı:                50  (Her bir soru 2 puan değerinde olacaktır)

Soru Tipleri:

1) 5 adet kelime sorusu
2) 5 adet dilbilgisi sorusu
3) 6 adet çeviri
4) 4 adet diyalog tamamlama
5) 2 okuma metni  (10 soru)
6) 5 adet anlam bütünlüğünü sağlayan eksik cümleyi bulma
7) 5 adet anlam bütünlüğünü bozan cümleyi çıkarma
8) 5 adet aynı anlama gelen cümleyi bulma
9) 5 adet verilen durumda söylenilebilecek cümleyi bulma

ERASMUS OFİSİNE TESLİM ETMENİZ GEREKEN BELGELER;

1. Otomasyon Sistemi üzerinden oluşturacağınız Başvuru Formu
  2. Güncel Tarihli Transkript (2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi dâhil, ıslak imzalı)
  3. Kabul Belgesi (Staj başvurusu yapan adaylar için)

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği kapsamında Erasmus+ kurumlararası anlaşması bulunan üniversitelere gitmek üzere 70 aday öğrenci belirlenecektir.

Erasmus+ Staj Hareketliliği  kapsamında 15 (13+2) öğrencimiz  program üyesi  ülkelerdeki işletme ve kurumlarda staj yapabileceklerdir.

ÖNEMLİ!   Staj Hareketliliğine başvuracak adaylar Aday başvuru yapmadan önce, staj yapacağı yeri belirlemeli, kurum/işletme ile iletişime geçerek kabul edileceğinden emin olmalı ve bunu başvuru esnasında belgelendirmelidir.(e-posta, kabul belgesi, fax vs)

Bu içerik 01.02.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 12279 kez okundu.