FULBRIGHT ve JEAN MONNET Burs Programları başvuru tarihleri açıklandı.


Burs Programı 2016-2017 Akademik Yılı Başvuruları Başladı!

  

  • Jean Monnet Burs Programı;

Jean Monnet Burs Programının 2016-2017 akademik yılına ilişkin başvurular 4 Şubat 2016 tarihinde başlamıştır. Başvurular 4 Nisan 2016 tarihinde sona erecektir.

Jean Monnet Burs Programı Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatına ilişkin alanlarda uzmanlaşmış kişi sayısını artırarak bu alanda ihtiyaç duyulan idari kapasitenin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açık olan Jean Monnet Burs Programına; 

- kamu çalışanları (Kamu tüzel kişiliğini haiz meslek kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, kalkınma ajansları vb. kuruluşlarda çalışanlar dâhil)
- özel sektör çalışanları (Sivil toplum kuruluşlarında, yerleşik yabancı misyonlarda vb. çalışanlar dâhil)
- üniversitelerin akademik veya idari personeli
- üniversitelerin lisans düzeyinde son sınıf veya lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencileri
başvuruda bulunabilir.

 

Ayrıntılı Bilgi; http://www.jeanmonnet.org.tr/tr/

 

 

  • Fulbright Programı Hakkında

Son Başvuru tarihi 25 Mart 2016!

Fulbright Programı, Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli burs programıdır. Program, 1946 yılında, İkinci Dünya Savaşı sonrası, Senatör J. William Fulbright’ın eğitim ve kültürel değişim yoluyla, ülkeler arasında ortak bir anlayış geliştirmek amacıyla Amerikan Kongresi’ne sunduğu bir kanun teklifiyle başlatılmıştır. Bu yasanın fikir babası olan Senatör J. William Fulbright, Fulbright Programı’nı dünyamızdaki silahlı çatışma potansiyeline karşı atılan bir adım olarak görmüştür. Bu program sayesinde, Amerikalı öğrenciler ve sanatçılar dünyanın birçok yerinde eğitim ve araştırma imkânlarından yararlanmakta, dünyanın dört bir tarafından gelen öğrenci, öğretmen ve akademisyenler ise Amerika’da araştırma yapmakta ve eğitim alabilmektedirler. Fulbright Programı, ülkelerin giderek birbirine daha da bağımlı hale geldiği bir dünyada kişilere kendilerini uluslararası alanda geliştirme fırsatını sunmaktadır.

 

Ayrıntılı bilgi;    http://fulbright.org.tr/




Bu içerik 17.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1700 kez okundu.