2020 KA103 Personel Hareketliliği

ERASMUS+ KA103: YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ VE PERSONELİNİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ PROJESİ

2020 PERSONEL DERS VERME & EĞİTİM ALMA FAALİYETİ DUYURUSU

Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (Key Action 1, KA1) altında yer alan bu faaliyet ile yükseköğretim personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir. Üniversitemiz kadrolarında görev yapan personelimiz (idari & akademik) bu projeye başvuru yapabilir.

BAŞVURUDA TALEP EDİLEN BELGELER ( 1 ve 2 )

• 1.     Başvuru Formu : Sayfa sonunda bulabilirsiniz.Lütfen başvuru yapacağınız hareket türüne ait başvuru formunu bilgisayarda doldurduktan sonra çıktısını alınız.
  • 2.     Davet/Kabul Mektubu: Hareketlilik yapmak istediğiniz kurum ile iletişime geçip kabul/davet mektubu talep etmeli, başvuru esnasında Erasmus Ofisine teslim etmelisiniz. Davet mektubu olmadan başvuruda bulunamazsınız.
  • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 3.     Ders Verme & Eğitim Alma Hareketlilik Planı:  Bazı kurumlar davet mektubu göndermek için Hareketlilik Planı istemektedir fakat Erasmus Ofisine başvuru esanısında ibraz edilmesi zorunu değildir.

Başvuruda dikkat edilecek hususlar     :

1.       Davet Mektubu/Kabul belgesi olmayan adayın başvurusu kabul edilmez.
  2.       Başvuru esnasında Davet mektubu ve Hareketlilik Planının renkli taranmış hali kabul edilir.
  3.       Ders Verme Hareketliliğine sadece anlaşması bulunan bölümlerin personeli başvurabilir ve bölümün anlaşmalı olduğu kuruma gidebilir. Bölümünün anlaşması bulunmayan personel Eğitim Alma Faaliyetine başvuru yapabilir.

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ NEDİR?  Genel Bilgi, Kimler Başvurabilir,Koşullar, Hibeler, Gerekli Belgeler

FAALİYET SÜRELERİ NEDİR?

• -        Ders Verme Hareketliliği kapsamında gidecek öğretim elemanı 3 gün için en az 8 saatlik bir ders verme faaliyeti gerçekleştirmelidir. (1 hafta = 8 saat ders, 2 hafta =16 saat ders, )
  • -        Eğitim Alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir. Seyahat günleri ile faaliyet günü aynı olamaz.
  • -        Hareketlilik süreci 31 Aralık 2020 tarihinde sona erer. Hareketlilikten yararlanacak personelin belirtilen tarihten önce faaliyetini tamamlaması gerekmektedir.
  • -        Faaliyet asgari 2 gün, azami 2 ay sürebilir fakat daha çok personelimizin faaliyetten yararlanabilmesi için hareketliliğe katılacak personele en çok 3 gün hibe ödemesi yapılacaktır.

KONTENJAN BİLGİLERİ:

• -        Eğitim Alma Hareketliliği (Staff Mobility for Staff Training)                  : 6
  • -        Ders Verme Hareketliliği (Staff Mobility for Teaching Assignments)     : 12

PERSONEL SEÇİM KRİTERLERİ:

Erasmus + programından faydalanacak personelin seçiminde başvuruların açıklanan kontenjandan fazla olması durumunda 'Erasmus Uygulama El Kitabı'nda belirtilen ölçütler ve aşağıdaki öncelikler göz önünde bulundurulacaktır.

1. İlk kez katılım  (+15)
  2. Daha önce hareketlilikten (ders verme /eğitim alma ) yararlanan personel (Her katılım için -10 puan)
  3. Yabancı Dil Bilgisi <ÖSYM tarafından tanınan yabancı dil sınavları>

15

80 – 100

15

Not: Doç. ve Prof. kadrosunda bulunan öğretim üyelerinin yabancı dil puanı aksi belirtilmedikçe 65 olarak kabul edilir.

4.    Eğitim alma faaliyetine başvuran idari personel (+10)
5.    Belgelendirmek kaydıyla engelli personel (+10)
6.    Belgelendirmek kaydıyla gazi personel ile şehit ve gazi yakını personel. (+10)
7.    Daha önce personel hareketliliğine dâhil olmayan / hareketlilik yapmayan bölüm/birim personeli (+5)
8.    Erasmus Birim ve Bölüm Koordinatörleri (+5)
9.    Mart 2019 – Şubat 2020 tarihleri arasında Erasmus Kurumlar arası ikili anlaşma yapan personel.  (+5)
10.  Dış İlişkiler Arş. ve Uygulama Merkezi personeli.  (+5)
11.  Hareketlilikten bir veya birden fazla faydalanan personel arasında eşitlik olması durumunda daha eski hareketlilik gerçekleştiren personel önceliklendirilir.
12.  Görev süresi (ilk 11 madde sonunda puanların eşit olması durumunda Trakya Üniversitesinde daha önce göreve başlayan personel önceliklendirir.)

HAREKETLİLİK İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR;

1. -   Kurumumuzun anlaşmalı olduğu üniversitelerin listesi ilan ekinde bulunmaktadır.
  2. -   Başvuru için davet/kabul mektubu yeterlidir. Hareketlilik için hak kazanan personel Ders Verme, Eğitim Alma                 Programını hareketlilikten önce tamamlanabilir.
  3. -   Hareketliliğe hak kazanan personel bilgileri Erasmus web sayfasında yayınlanacaktır. Seçim sonuçlarına itiraz süresi      5 gündür.
  4. -   İsteyen personel hareketlilikten hibesiz olarak yararlanabilir.
  5. -   İsteyen personel maddi destekten feragat edebilir.
  6. -   Faaliyet için hak kazanan personelimiz Erasmus web sayfasında yayınlanacak sonuç ilanını ibraz ederek bağlı bulundukları birimden izin almalıdır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Bu içerik 18.02.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1534 kez okundu.