Staja Gitmeden Önce Yapılacak İşlemler

EVSAHİBİ KURUMA BAŞVURU

Bölüm Koordinatörünüzün yardımıyla gitmeyi düşündüğünüz kurumu inceleyiniz. Gideceğiniz kurum ile ilişkiye geçerek başvuru işlemleri için istenen belgeleri temin ediniz, evsahibi kurumun başvuru formuna ulaşınız. (Application Form). Evsahibi kurum sizden başvuru formunun yanı sıra konaklama formu, ingilizce yeterlilik belgesi, öğrenci belgesi vb. belgeleri isteyebilir. Formları eksiksiz doldurunuz.

ACCEPTANCE LETTER (Kabul Belgesi)

Birim Koordinatörünüzün yardımıyla gideceğiniz kurum ile ilişkiye geçerek Acceptance Letter isteyiniz. Acceptance Letter, karşı kurumdan kabul edildiğinizi gösteren bir belgedir ve karşı kurumun başlıklı kağıdına yazılmalı, imzalı ve mühürlü olmalıdır. (Gerekli belgeler kısmında yer almaktadır). Bu belge size vize işlemleriniz sırasında da gerekecektir. Bir kopyasının size fakslanmasını talep ettikten sonra orijinal / asıl kopyanın posta adresinize gönderilmesini isteyiniz. Posta ile gönderilecek adresi açık ve net biçimde belirtmeniz gerekmektedir. Bu belgenin bir nüshasını Erasmus Birimi'ne getireceksiniz, diğer nüshası ise vize işlemleriniz sırasında gerekli olacaktır.

LETTER OF VİSA ( Vize Mektubu)

Karşı kurumdan kabul mektubunuz geldikten sonra Erasmus Biriminden alınacak bir belgedir. Konsolosluğa götürülmek üzere verilir. Vize işlemleriniz sırasında bu belge gerekecektir.

LEARNİNG AGREEMENT FOR TRAİNEESHİP (Staj Anlaşma Forumu)

L.A. for Traineeship  (tarafların rol ve yükümlülüklerini tanımlayan standart belge formu) doldurulmalıdır. Çalışma programı, beceri, yeterlilikler, usta öğreticilik ve tanınma gibi gerekli bilgiler belirtilmelidir. (Gerekli belgeler kısmında yer almaktadır).

SİGORTA
Gerekli bilgiler için

PASAPORT

Öğrencilerin en az 1 yıllık pasaport almaları gerekmektedir. (Konsolosluklara sorunuz) Harçsız pasaport alabilmek için Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına dilekçe ile başvurup gerekli ön yazı alınmalıdır. Pasaport işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir.

VİZE

Gidilecek ülke için vize almak gerekebilir ve her ülkenin vize koşulları farklıdır. Bu nedenle ilgili ülkenin Konsolosluğuna yada Büyükelçiliğine başvurulması gerekir. Bazı durumlarda vize almak aylar sürdüğünden vize için erken başvurmak çok önemlidir.

Vize almak için T.Ü.’den Letter of Visa mektubunu ve gideceğiniz kurumdan gönderilen Acceptance Letter (Yolculuk ve Seyahat Sigortası gerekebilir). Ayrıca her ülke konsolosluğu kendi kurallarına göre çeşitli belgeler istemektedir. Konsolosluklara başvurarak gerekli belgeleri öğrenmeniz gerekmektedir.

BANKA HESABI

Ziraat Bankası Edirne Şubesi’nde Euro Hesabı açtırınız. Banka hesabı açtırırken istenen belgeler öğrenci kimliği, nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesidir.

OLS DİL SINAVI (ONLİNE LİNGUİSTİC SUPPORT)
Öğrenciler hareketliliğe başlamadan önce maillerine  OLS dil sınavı linki gönderilir ve bu link aracılığı ile  öğrenci sınava online olarak girer. Sınava girmek zorunludur.

ERAMUS BİRİMİNE GETİRİLECEKLER

Aşağıdaki belgeleri bir dosya içinde eksiksiz olarak Erasmus Birimine getiriniz.

• Acceptance Letter

• Learning Agreement for Traineeship

• Pasaportunuzun kimlik ve vize sayfalarının fotokopisi

• Sigorta poliçenizin kopyası

KONAKLAMA YERİNİN BELİRLENMESİ

Konaklama yerinin belirlenmesi öğrencinin sorumluluğundadır. Evsahibi kurumdan da konaklama yeri bulma konusunda destek istenebilir.

Bu içerik 02.08.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 3458 kez okundu.