2019 Personel Başvuruları KA103



2019 Erasmus+ Personel Hareketliliği (Ders Verme & Eğitim Alma) Başvuru Duyurusu
 

Erasmus+ Personel Hareketliliğinden (Ders Verme & Eğitim Alma) yararlanmak isteyen personelimiz 27 Şubat 2019 / 19 Mart 2019 tarihleri arasında başvurularını Dış İlişkiler Araş. Ve Uyg. Merkezi - Erasmus Ofisine yapabilirler



Başvuruda Esnasında Talep Edilen Belgeler ( 1 ve 2)
  1. Başvuru Formu  (Sayfa sonunda bulunmaktadır.)            
  2. Davet/Kabul Mektubu Invitation/Acceptance Letter  : (Hareketlilik yapmak istediğiniz kurum ile iletişime geçip kabul/davet mektubu talep etmeli, başvuru esnasında Erasmus Ofisine teslim etmelisiniz. Davet mektubu olmadan başvuruda bulunamazsınız.)
  3. Ders Verme & Eğitim Alma Hareketlilik Planı: (Bazı kurumlar davet mektubu göndermek için Hareketlilik planı isteyebilmektedir fakat Erasmus Ofisine başvuru esnasında ibraz edilmesi zorunlu değildir.)
Önemli Not: 
  1. Davet Mektubu/Kabul belgesi olmadan yapılan başvurular geçerli sayılmaz.
  2. Davet mektubu ve Hareketlilik Planının taranmış hali kabul edilir

PROGRAM KAPSAMI,
Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (Key Action 1, KA1) altında yer alan bu faaliyet yükseköğretim personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.

1) Ders Verme Hareketliliği (STA) : Personel ders verme hareketliliği Türkiye’de ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, program ülkelerinden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine (haftada en az 8 saat) ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

ÖNEMLİ NOT
Bölümünün ikili anlaşması bulunmayan personel ders verme hareketliliğinden yararlanamaz. Eğitim alma hareketliliği için başvuruda bulunabilir.
 
 2) Eğitim Alma Hareketliliği (STT) : Personel eğitim alma hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans/Kongre katılımları ise faaliyet kapsamında desteklenmez.

FAALİYET SÜRELERİ NE KADARDIR
?
  • - Personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir fakat üniversitemize proje kapsamında tahsis edilen bütçe göz önünde bulundurularak,  kurumumuz hareketliliğe katılacak personele en az 2, en çok 3 güne kadar hibe ödemesi yapabilecektir.
  • - Ders Verme Hareketliliği kapsamında gidecek öğretim elemanı 3 gün için en az 8 saatlik bir ders verme faaliyeti gerçekleştirmelidir. (1 hafta = 8 saat ders, 2 hafta =16 saat ders, )
  • - Hareketlilik süreci 31 Aralık 2019 tarihinde sona erer. Hareketlilikten yararlanacak personelin belirtilen tarihten önce faaliyetini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
  • - Faaliyet asgari 2, azami 2 ay sürebilir fakat Ulusal Ajans tarafından üniversitemize tahsis edilen kontenjan doğrultusunda 3 günlük maddi destek sağlanacaktır.
  • - Faaliyet için hak kazanan personelimiz Erasmus web sayfasında yayınlanacak sonuç ilanını ibraz ederek bağlı bulundukları birimden izin almalıdırlar.

KONTENJAN BİLGİLERİ: ( Kontenjanlar, Ulusal Ajans tarafından üniversitemize tahsis edilen bütçe ile sınırlıdır.)
  • Eğitim Alma Hareketliliği (Staff Mobility for Staff Training)                    : 6 personel
  • Ders Verme Hareketliliği (Staff Mobility for Teaching Assignments)     : 11 personel
 Ders Verme Hareketliliğine sadece anlaşması bulunan bölümlerin personeli başvurabilir ve anlaşmalı olduğu kuruma gidebilir. 
 

SEÇİMDE ÖNCELİK KRİTERLERİ:
Erasmus + programından faydalanacak personelin seçiminde başvuruların açıklanan kontenjandan fazla olması durumunda 'Erasmus Uygulama El Kitabı'nda belirtilen ölçütler ve aşağıdaki öncelikler göz önünde bulundurulacaktır.  

1. İlk kez katılım  (+15)
2. Daha önce hareketlilikten (ders verme /eğitim alma ) yararlanan personel (Her katılım için -10 puan)
3. Yabancı Dil Bilgisi <ÖSYM tarafından tanınan yabancı dil sınavları> 

Kadrosu Dil Bölümlerinde bulunan Personel

Diğer Personel

Sınav Sonuç Aralığı

Puan

Sınav Sonuç Aralığı

Puan

0 – 64

0

0 – 49

0

65 – 79

+5

50 – 64

+5

80 – 89

+10

65 – 79

+10

90 – 100

+15

80 – 100

+15


NOT:    Doç. ve Prof. ünvanlı öğretim elemanlarının yabancı dil puanı aksi belge ibraz edilmedikçe 65 kabul edilir.

4. Eğitim alma faaliyetine başvuran idari personel (+10)
5. Belgelendirmek kaydıyla engelli personel (+10)
6. Belgelendirmek kaydıyla gazi personel ile şehit ve gazi yakını personel. (+10)
7. Daha önce personel hareketliliğine dâhil olmayan / hareketlilik yapmayan bölüm/birim personeli (+5)
8. Erasmus Birim ve Bölüm Koordinatörleri (+5)
9. Mart 2018 – Mart 2019 tarihleri arasında Erasmus Kurumlar arası ikili anlaşma yapan personel.  (+5)
10. Dış İlişkiler Araş. Ve Uygulama Merkezi personeli.  (+5)
11. Hareketlilikten bir veya birden fazla faydalanan personel arasında eşitlik olması durumunda daha eski hareketlilik gerçekleştiren personel önceliklendirilir. 
12. Görev süresi (ilk 11 madde sonunda puanların eşit olması durumunda Trakya Üniversitesinde daha önce göreve başlayan personel önceliklendirir.)
 
HİBELER;
  • - Hibeler 2 taksit ödenir. Hareketlilik öncesi personele hak edilen hibenin %70 i oranında ön ödeme yapılır. Hareketlilik sonrası gerekli dokümanları ofise teslim ettikten ve nihai raporu tamamladıktan sonra kalan % 30 ödeme yapılır.
  • - Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır. Tabloda gösterilen miktarlar Avro cinsindendir.
  • - Hareketliliğe katılacak personele en az 2, en çok 3 gün hibe tahsisi yapılacaktır. Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz.

Ülke gruplarına göre günlük hibeler:
Resim

  • - Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilecektir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir.
  •  - Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyetin gerçekleştirileceği şehre kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilecek ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanacaktır. Seyahat hibesi gidiş geliş olarak listelenmiştir.
Resim


ÖRNEK HİBE HESAPLAMA;
  • - Hareketlilik tarihleri           : 24 Nisan 201* – 28 Nisan 201* ( 5 Gün)
  • - Gideceği Ülke                   : Letonya, Riga (1706,80 km.)
  • - Seyahat destek                 : 275 Euro
  • - Günlük Hibe                      : 108 Euro
  •  - (3 x 108 ) + 275 Euro = Toplam 599 Euro,  
  • - (azami 3 gün maddi destek sağlanacaktır)
 
 HAREKETLİLİK İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR;
  • - Kurumumuzun anlaşmalı olduğu üniversitelerin listesi ilan ekinde bulunmaktadır.
  • - Başvuru için davet/kabul mektubu yeterlidir. Hareketlilik için hak kazanan personel Ders Verme, Eğitim Alma Programını hareketlilikten önce tamamlanabilir.
  • - Hareketliliğe hak kazanan personel bilgileri Erasmus web sayfasında yayınlanacaktır. Seçim sonuçlarına itiraz süresi 5 gündür.
  • - İsteyen personel hareketlilikten hibesiz olarak yararlanabilir.
  • - İsteyen personel maddi destekten feragat edebilir.
 

** HAREKETLİLİĞE HAK KAZANAN PERSONELİN YAPMASI GEREKENLER**

HAREKETLİLİKTEN ÖNCE ERASMUS OFİSİNE TESLİM ETMESİ GEREKEN BELGELER,
  1. Davet/Kabul Mektubu
  2. Ders Verme (STA) / Eğitim Alma (STT) Hareketlilik Programı (karşılıklı imzalı)
  3. Ziraat Bankası Vadesiz Euro hesap bilgileri
  4. Hibe Sözleşmesi (Erasmus Ofisinde imzalanacaktır)
 
HAREKETLİLİK SONRASI ERASMUS OFİSİNE TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER
  1. Katılım Sertifikası (Confirmation of Attendance)
  2. Personel Nihai Raporu:  E-posta adresleriniz Hareketlilik aracına (Mobility Tool) tanımlanacaktır. Daha sonra e postalarınıza gelen linkten nihai raporunuzu çevrimiçi doldurmalı ve ‘SUBMIT’ etmelisiniz. Çıktısınız alıp ofise getirmeniz gerekmez.
  3. Pasaport giriş çıkış sayfalarının fotokopisi
  4. Seyahat belgeleri (Uçuş kartları, otobüs tren vb ulaşım biletleri )

 
* Personelimiz hareketliliği tamamlandıktan sonraki 30 gün içerisinde yukarıdaki belgeleri Erasmus Ofisine teslim etmelidir. Belgelerini teslim etmeyen personelimizin kalan ödemesi yapılmaz, Hareketliliğe katılmadığı tespit edildiği durumlarda da ödenen günlük hibe ve seyahat giderlerinin tamamı geri talep edilir.






2019 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (DERS VERME - EĞİTİM ALMA) BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELERİ



Ders Verme;
  1. Ders Verme Hareketliliği Başvuru Formu (STA)   (Başvuru formunda seçenekli sorular bulunmaktadır. Lütfen bilgisayar ortamında formu doldurduktan sonra çıktı alınız)
  2. Ders Verme Hareketlilik Planı/Programı  (STA)
  3. Birimlere göre anlaşmalı üniversiteler
  4. ISCED Kodlar Tablosu


Eğitim Alma;
  1. Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Formu (STT)  (Başvuru formunda seçenekli sorular bulunmaktadır. Lütfen bilgisayar ortamında formu doldurduktan sonra çıktı alınız)
  2. Eğitim Alma Hareketlilik Planı/Programı (STT )
  3. Birimlere göre anlaşmalı üniversiteler
  4. ISCED Kodlar Tablosu





Bu içerik 25.02.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1595 kez okundu.