S
Dönen Öğrenci Gerekli Belgeler - SMS
Dönen Öğrencilerin Erasmus Ofisine Teslim Etmesi Gereken Belgeler
Gittiğiniz kurumdaki akademik döneminiz tamamladıktan sonra Erasmus Ofisine teslim etmeniz gereken belgeler ve yapılacak işlemler listelenmiştir. Belgelerinizi ne kadar erken Erasmus Ofisine teslim ederseniz akademik tanınmanızın ve kalan hibenizi almanın da o kadar erken olacağını unutmayınız!
-
Transkript, (Transcipt of Records, ToR )Yurtdışındaki eğitim dönemine ilişkin not çizelgesi
-
Katılım Sertifikası; Öğrenim faaliyetinin gerçekleştirildiği yükseköğretim kurumundan öğrencinin öğrenim başlangıç ve bitiş süresini teyit eden (imzalı ve mühürlü) bir “Katılım Sertifikası” alınır. Öğrencilerin hibeleri bu sertifikada belirtilen tarihler dikkate alınarak hesaplanır. Yükseköğretim kurumu öğrenim faaliyeti için yurtdışında kalınan süreyi tespit etmek üzere öğrenciden başka destekleyici belgeler de (pasaport gibi) isteyebilir.
-
Pasaport giriş-çıkış damgaları olan sayfaların fotokopileri: (Katılım Sertifikasına ilave olarak yükseköğretim kurumu öğrencilerden yurtdışında geçirdiği döneme ilişkin başarı düzeyini veya öğrencinin kalış süresini kontrol amacıyla destekleyici başka belgeler (Pasaport giriş-çıkış tarihleri bulunan sayfanın fotokopisi gibi) talep edebilir.
-
Çevirimiçi dil sınavı (OLS) : Faaliyetlerini tamamlayan öğrencilerin OLS sistemi üzerinden 2. defa dil sınavlarına girmeleri gerekmektedir. Sınav ile ilgili herhangi bir belgenin ofise getirilmesine gerek yoktur. Sınav tamamlanmadan ikinci ödemeler gerçekleştirilmeyecektir
-
AB Anketi (Nihai Rapor): İlk 4 maddede gerekli belgeler ve işlemler tamamladıktan sonra AB Anketi e-posta adreslerinize gönderilecektir. Faaliyetinizin tamamlanabilmesi için (akademik tanınma ve kalan hibeniz) gelen anketi kısa sürede bitiriniz.
Tez aşamasında Erasmus Programından Yararlanan lisansüstü Öğrenciler:
Yukarıda belirtilen belgelere ek olarak gittiğiniz kurumda yaptığınız çalışmayı başarı ile tamamladığınızı belirten onay yazısı “Confirmation Letter” almanız gereklidir. Bu yazı aşağıdaki bilgileri içermelidir:
- Tez konusu
- Yaptığınız çalışmanın AKTS kredisi
- Çalışma yaptığınız süreyi (tarih aralığı)
- İmza ve mühür olmalı
Not: Bu yazıyı gideceğiniz kurumdaki çalışma yaptığınız danışman öğretim üyesinden de alabilirsiniz.
Elektronik Belge Kullanılması:
Öğrenci ile yükseköğretim kurumu tarafından imzalanan sözleşmenin ıslak imzalı olması gerekmektedir. Bunun dışındaki belgeler için öğrencilerden öncelikle orijinal ıslak imzalı belgeleri sunmaları istenir. Ancak ıslak imzalı belgelerin temin edilemediği durumlarda, gerçek olduğundan emin olunan belgeler (öğrenci tarafından sunulmakla birlikte ortak kurum yetkilileri tarafından teyit edilen veya doğrudan ortak kurum tarafından gönderilen belgeler) ıslak imzalı olmadan da (fotokopi, pdf ve jpeg gibi elektronik formatlar) kabul edilir.