2013-2014 ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

2013-2014 LLP/Erasmus Programı dahilinde üniversitemizden 20 öğrenci staj yapmak üzere  AB üyesi ülkelerdeki işletme ve kurumlarda staj yapabileceklerdir. Staj süresi Ulusal Ajans tarafından Önlisans öğrencileri için asgari 2 ay, Lisans ve lisansüstü öğrencileri için asgari 3 ay olarak belirlenmiştir. Staj hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz 28 Mart 2014 – 25 Nisan 2014 tarihleri arasında Dış İlişkiler Birimi Erasmus Ofisine başvuru yapabileceklerdir. 25 Nisan2014  tarihinden sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

ÖNEMLİ!!!! Staj yapılacak bir kurum olmadan öğrenciler Erasmus staj hareketliliği faaliyetine katılamazlar. Staj yapılacak bir kurumunun olduğu “Eğitim Anlaşması ve Kalite Taahhüdü Formu” veya “Kabul Mektubu” ile kanıtlanmalıdır ve bu belgeleri elde etmek zaman almaktadır. Bu nedenle Erasmus Staj Başvuru dönemi başlamadan önce öğrencilerimizin, gerekli koşuluları taşıyıp taşımadıklarını kontrol ederek, staj yapmayı planladıkları kurumlarla irtibata geçmeleri ve belgeleri temin etmeleri gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için Erasmus Koordinatörlüğü web sayfasını ziyaret ediniz.

Ekler;

1.  2013-2014 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Bilgilendirme Metni

2. Staj Hareketliliği Ön Başvuru Formu (Transkript Belgesi ni ekleyiniz)

Gitmeden Önce Hazırlanması gereken evraklar

3. Traning Agreement (Staja ait detaylı çalışma programıdır)

4.  Kabul Belgesi Örneği (Karşı kurumdan alacağınız)

5.  Staj Sektör Kodunu Bulabileceğiniz kodlar tablosu

Dönüşte Getireceğiniz Evraklar;

6. Staj Nihai Rapor Formu (Faaliyet dönemini tamamladığınızda, Erasmus faaliyeti

sürecine ilişkin özet bilgileri ve değerlendirmelerinizi içeren belgedir.

7. Katılım Sertifikası (Confirmation of Internship Period)

8. Staj Sertifikası Örneği (staj başarı durumunu bildiren belgedir)

Staj Yeri ararken kullanabileceğiniz mail örneği

9. Staj Yeri ararken kullanabileceğiniz mail örneği

Bu içerik 20.03.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3132 kez okundu.