2020 Erasmus Öğrenci Hareketliliği ( Öğrenim & Staj ) Yerleştirme Sonuçları Hk.






Değerli Öğrencilerimizin Dikkatine;

Erasmus öğrenci hareketliliği için aday olarak belirlenen öğrencilerimizin listesi sayfa sonunda sunulmuştur. Aday olarak belirlenen öğrencilerimiz için eğitim ve öğretime ara verilmesi ve Korona virüs (COVİD-19) nedeniyle oryantasyon toplantısı yapılamamaktadır. Gerekli belgeler, başvuru aşamaları, izlenecek yola dair bilgilendirme, başvuru esnasında beyan ettiğiniz mail adreslerine gönderilecektir. 

2020 - 2021 Akademik yılı için Erasmus faaliyetlerinin iptali konusunda Ulusal Ajans'tan yapılan bir açıklama bulunmamaktadır fakat ikinci bir duyuruya kadar hareketlilikler durdurulmuştur. Diğer yandan yerleştirilme yapılan karşı üniversiteler Korona virüs (COVİD-19) nedeniyle eğitime ara vermiş durumdalar. Durumun hassasiyetini gözönünde bulundurarak yerleştirildiğiniz üniversitelerin Erasmus web sayfalarından başvuru koşullarını ve gerekli işlemleri incelemenizi ve yeni gelişmeleri karşı kurumların ve üniversitemiz web sayfalasından takip etmenizi tavsiye etmekteyiz.

Erasmus+ Programı çerçevesinde ülkemizden diğer ülkelere staj yapmak üzere gidecek öğrencilerimizin gidişlerini 13 Mart 2020 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar erteleme zorunluluğu doğmuştur. Nisan ve Mayıs aylarında staja başlayacak olan adayların faaliyet tarihlerini ertelemelerini tavsiye ederiz. 

 
  1. "Ulusal Ajans Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen ölçütler doğrultusunda hareketlilikten yararlanacak öğrencilerin seçimi, tarafsızlığı ve şeffaflığı sağlamak üzere, Trakya Üniversitesi Rektörü tarafından oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirilmiştir. Başvuruları değerlendiren komisyonun başvuru sahipleriyle hiçbir kişisel bağlantısı ya da çıkar ilişkisi bulunmamaktadır.
  2. Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında yurtdışına gidecek öğrenci sayısı Ulusal Ajans’tan sağlanacak bütçeye/kontenjana göre belirlenmektedir. 2020/2021 akademik yılında Ulusal Ajans tarafından üniversitemize sağlanacak hibe miktarı henüz tarafımıza bildirilmemiştir. Bu nedenle, geçmiş yıllara dayalı tahmini rakamlara göre öğrenci belirlenmiştir. Ulusal Ajans tarafından üniversitemize tahsis edilecek kontenjan sayısına göre, hareketlilik için belirlenen adayların sayısında azaltma ve artırma yapılabilecektir.
  3. Programdan faydalanmaya hak kazanan öğrenciler, gideceği kurumun ilan ettiği son başvuru tarihinden önce, talep edilen belgeleri hazırlamakla ve karşı kuruma göndermekle yükümlüdür. İstenen belgeler için gideceğiniz kurumun web sayfasını ve başvuru sürecini inceleyiniz.
  4. Karşı kuruma başvuru süreci öğrencinin sorumluluğundadır. Yerleştirme yapılan okulların son başvuru tarihine (Gideceğiniz kurumun Erasmus web sayfasından son başvuru tarihlerini kontrol ediniz) kadar talep ettikleri belgeleri karşı kuruma göndermeyen adaylar haklarını kaybederler. Yeniden yerleştirme yapılmaz.
  5. Sınav puanlama sistemi göz önünde bulundurularak Yabancı Dil Baraj puanı 64 olarak güncellenmiş, Yabancı Dil Sınavından 60-64 puan aralığında olan adaylar YEDEK ADAY olarak ilan edilmiştir.
  6. Yabancı Dil Sınavından 60 puan ve üzeri alan adaylar hibesiz olarak öğrenim hareketlilikten yararlanmak için başvuruda bulunabilir. Hibesiz olarak hareketlilikten faydalanmak isteyen adaylar için son başvuru tarihi 24 Mart 2020’dir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular işleme alınmaz.  
  7. Yerleştirme sonuçlarına itiraz için son tarih 24 Mart 2020’dir. İtirazlarınız için Erasmus Ofisine başvurunuz. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmaz.
  8. Barajın geçilemediği birimlerdeki kontenjan, başvuran sayısı, yabancı dil barajını geçen öğrenci sayısı, seçilen öğrenci sayısı da göz önünde bulundurularak diğer bölümlerde değerlendirilmiştir
  9. Gidilecek üniversitede İngilizce ve Almanca dili haricinde Yabancı Dil ile öğrenim gören bölümlerde (Boşnak, Hırvat, Bulgar, Yunan, Türkçe vs.) asil ve yedek aday belirlerken dil puanı şartı aranmamıştır.
  10. Açıklanan adayların haklarından feragat etmeleri durumunda kontenjan ilk olarak kendi fakülteniz içerisinde değerlendirilecektir.   
  11. Yerleştirme yapılan okulların son başvuru tarihine kadar talep edilen belgeleri hazırlayamayan ya da göndermeyen adaylar haklarını kaybederler. (Her Kurum ikili anlaşmaları bulunan ülke okullarından belli sayıda öğrenci kabul etmektedir. Başvuruda bulunan öğrenci yoğunluğundan dolayı bazı kurumlar öğrenci kabul edememektedirler. Bu yüzden belgelerinizi bir an önce hazırlamanızı ve gerekli işlemleri yapmanızı tavsiye ederiz)
  12.  Erasmus Öğrenci Hareketliliği ilanı ve UA Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen ölçütler doğrultusunda adayların puanlarında azaltma ve artırma yapılmıştır.
  13. Çeşitli sebeplerle hareketlilikten vazgeçen adayların en geç 24 Mart 2020 tarihine kadar elektronik posta ile ya da dilekçe ile Erasmus Ofisini bilgilendirmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar hareketlilikten vazgeçtiği halde bildirimde bulunmayan adayların bir sonraki başvurularında toplam puanlarından 10 puan düşürülecektir.
  14. Staj Hareketliliği, Dehas, Matuk ve Dusk Staj konsorsiyumu projelerinde dil baraj puanı şartı aranmamıştır.
  15. Transkript not ortalamalarının yüzlük sisteme dönüştürülmesinde YÖK Dönüşüm Tablosu kullanılmıştır.
  16. Başvuru yapan ve sınava giren tüm öğrencilerin listesine Erasmus Ofisi duyuru panolarından ulaşabilirsiniz.
 
ÖNEMLİ NOT:
  1. Öğrenim Hareketliliği için asil aday listesinde yer alan öğrencilerimiz 2020-2021 Akademik yılında gitmek istedikleri dönemi (Güz / Bahar) 24 Mart 2020 tarihine kadar  başvuru esnasında belirttikleri mail adreslerine gelen formu doldurarak bildirmelidir. Mailine form ulaşmayan adaylar lütfen erasmus@trakya.edu.tr ' den iletişime geçiniz.
  2. Hibesiz olarak hareketlilikten yararlanmak isteyen öğrenciler (YDS 60 puan üzeri) 24 Mart 2020 tarihine kadar  Erasmus Ofisine erasmus@trakya.edu.tr e-posta ile bildirim ( Mailde adınız, soyadınız, fakülte, bölüm ve hibesiz olarak hareketlilikten yararlanmak istediğinizi yazmanız yeterlidir.) yapmalıdır. Şu an için tercih bildirmenize gerek yok. Talepler alındıktan sonra tercih edilebilecek üniversitelerin listesi açıklanacaktır.




2020 Erasmus Öğrenci Hareketliliği Sonuçları;



Resim



Bu içerik 18.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 10008 kez okundu.