2021 ERASMUS YDS Sınav Duyurusu ve Sınav Listesi



2021 ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ (ÖĞRENİM VE STAJ)
İNGİLİZCE YABANCI DİL SINAVINA DAİR AÇIKLAMALAR
SINAVA GİRECEK ADAY LİSTESİ

 
2021 ERASMUS+ Öğrenci Hareketliliği (öğrenim ve Staj) İngilizce Yabancı Dil Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki sınavdan oluşur:

 

Sınav

Tarih

Saat

Uygulama

Yazılı Sınav

21.04.2021

Çarşamba

14:00-15:00

Microsoft Teams “2021 ERASMUS YDS” ekibinde paylaşılan Forms bağlantısı üzerinden yapılacaktır

Sözlü Sınav

22.04.2021

Perşembe

İngilizce  
10:00 -...........

Almanca 
13:00 – 15:30

Yazılı sınavdan *asgari puanı alan öğrencilerle  Microsoft Teams’de oluşturulan sözlü sınav ekiplerinde, planlanan toplantı bağlantısı üzerinden yapılacaktır.

 
Yükseköğretim kurumu, kendi öncelikleri çerçevesinde asgari yabancı dil düzeyini güncelleyebilir.
* Yazılı sınav tamamlandıktan sonra sözlü sınav için hak kazanıp kazanmadığınızı lütfen kontrol ediniz. Hak kazanan öğrenciler Microsoft Teams üzerinde, sözlü sınav için oluşturulan ekiplere tanımlanacaklardır.
 

YAZILI SINAV:

1) Yazılı sınav 21 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00-15:00 saatleri arasında Microsoft Teams “2021 ERASMUS YDS İNGİLİZCE” ve ““2021 ERASMUS YDS ALMANCA”” ekiplerinde paylaşılacak Forms bağlantısı 
üzerinden yapılacaktır.
2)  Sınav, her biri 2 puan değerinde 50 sorudan oluşur:
  • - 5 adet Kelime Bilgisi
  • - 5 adet Dilbilgisi
  • - 3 adet Türkçe Çeviri
  • - 3 adet İngilizce/Almanca Çeviri   
  • - 5 adet Diyalog Tamamlama
  • - 5 adet Duruma Uygun İfadeyi Bulma
  • - 10 adet Okuduğunu Anlama (2 metin)
  • -  5 adet Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümleyi Bulma
  • -  5 adet Anlamca En Yakın Cümleyi Bulma
  • -  4 adet Anlam Bütünlüğünü Sağlayan Cümleyi Bulma
3)  Sınavın süresi 60 dakikadır.
4)  Sınav, Türkiye saatine göre (Saat Dilimi GMT: +03:00 İstanbul) yapılacaktır.
5)  Sınav süresinde resmi sistem saati esas alınacaktır. Sınav bağlantısı Türkiye saati ile saat 14:00'da aktif olacak ve 15:00'da sonlanacak olup sınava erişiminiz otomatik olarak kapanacaktır. Hiçbir şekilde ek süre
verilmeyecektir.
6) Sınav bağlantısı sınavdan en geç 1 saat önce ilgili  ekibin ana sayfasına FORMS sekmesi olarak yüklenecektir. Sınav Saatinden önce giriş yapmaya çalıştığınızda “Bu form henüz yanıt kabul etmiyor” mesajıyla
karşılaşırsınız.
7)  Sınavda yanlış cevaplarınız doğru cevaplarınızı etkilememektedir.
8) Sınavınızın geçerli olması için saat 15:00'dan önce  sınavın sonundaki "GÖNDER/SUBMIT" butonuna basmanız  gerekmektedir. Ancak "GÖNDER/SUBMIT" butonuna basmadan önce sınavı tamamladığınızdan
emin olunuz. Sınav süresi bitmeden önce “GÖNDER/SUBMIT” tuşuna basılmadığı takdirde sınav tamamlanmamış sayılacak ve değerlendirmeye alınamayacaktır. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, öğrencinin    sınav süresi bitmeden “GÖNDER/SUBMIT” tuşuna basmamasından kaynaklanan herhangi bir aksaklıktan sorumlu değildir.      
9) Tarafınızdan kaynaklanan herhangi bir elektrik kesintisi ya da internet bağlantı sorunu itiraz sebebi olarak değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu sorunlara karşı önlem almak öğrencinin sorumluluğundadır. Elektrik
veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan öğrenci sınav süresi içinde sisteme tekrar giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilir.
10) Sınav sorularının kopyalanması ve paylaşılması kesinlikle yasaktır.
11) Öğrenci, sınava girerek yukarıda belirtilen hususları kabul etmiş sayılır.


SÖZLÜ SINAV:

1) İNGİLİZCE Sözlü Sınav: 22 Nisan 2021 tarihinde saat 10.00’da
    ALMANCA Sözlü Sınav : 22 Nisan 2021 tarihinde saat 13:30’ da
    başlayacak ve yazılı sınavdan asgari puanı alan öğrencilerle Microsoft Teams’te kurulan ekipler üzerinden kamera ve mikrofon açık bir şekilde yapılacaktır.
2)  Sınav, Türkiye saatine göre (Saat Dilimi GMT: +03:00 İstanbul) yapılacaktır.
3) Sözlü Sınav esnasında öğrenciler lobide bekletilecek, sırası gelen öğrenciler teker teker ve sırayla sınava alınacaktır. Takviminizde görünen sınav saatinde ekibinize bağlanıp lobiden çağrılana kadar bekleyin. Sıranızı gösteren liste ekibin ana sayfasında paylaşılacaktır.
4)  Lobiden sınava alınan her öğrencinin kimlik kontrolü (Trakya Üniversitesi öğrenci kimliği/öğrenci belgesi ve T.C. kimlik belgesi, pasaport veya sürücü belgesi gibi üzerinde tanınabilir bir fotoğraf olan başka bir kimlik belgesi ile) yapılacaktır. Gecikmeye sebebiyet vermemek için sınav saatinde kimliğinizi yanınızda hazır bulundurun.
5)  Sınav, farklı konu başlıkları altında öğrenciye sorulacak sorulardan oluşur. Her öğrenciye cevap vermesi için 3-5 dakika ayrılmıştır. Sürenizi iyi kullanmaya dikkat edin.
6)  Sözlü sınavda kamerası ve mikrofonu çalışan bir cihaz (bilgisayar, laptop, tablet veya cep telefonu) kullanılması esastır. Sınav kayıt altına alınacak ve katılımcı listesi indirilecektir.    
7)  Bilgisayarınız yoksa veya kamera ve mikrofonu olan başka bir cihazdan bağlanamıyorsanız, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 27 Mayıs 2020 tarihinde yapılan duyuruda dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilerin, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere gerektiği takdirde Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişebilecekleri bildirilmiştir. Öğrenciler bu kurumlara öğrenci belgeleri ve kimlik kartları ile başvurabileceklerdir. Bu olanaktan yararlanmak için ilgili kurumdan randevu almak gerekmektedir.  
8)  Sınav sorularının kopyalanması ve paylaşılması kesinlikle yasaktır.
9)  Öğrenci, sınava girerek yukarıda belirtilen hususları kabul etmiş sayılır.

 


YABANCI DİL SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!

Not:  Adayların Mic. Teams hesapları sınav ekiplerine tanımlanmıştır. Lütfen Teams uygulamanızdan sınav ekibinizi kontrol ediniz.


 




Bu içerik 20.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 5088 kez okundu.