2023 Erasmus Yabancı Dil Sınav Bilgileri


 


T.C.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
ERASMUS+ YABANCI DİL SINAVI
ÇEVRİM İÇİ (ONLINE) YAZILI VE SÖZLÜ SINAV YÖNERGESİ
SINAV HAKKINDA GENEL BİLGİLER
  
 
 
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan 2023 Erasmus Yabancı Dil Sınavına dair bilgiler aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Sınav ile ilgili bilgileri dikkatlice okumanız yaşanabilecek olası mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi açısından önem arz etmektedir. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

 
 Yazılı Deneme Sınavı Tarihi             27 Mart 2023
 Yazılı Deneme Sınavı Saati   12.30 – 16.30
  
 Yazılı Sınav Tarihi  30 Mart 2023
 Yazılı Sınav Saati  12.30 – 13.45
 Yazılı Sınav Süresi  75 Dakika
 Yazılı Sınav Soru Sayısı  50
 Yazılı Sınav Yöntemi  Çevrim İçi, Çoktan Seçmeli
   
 Sözlü Sınav Tarihleri  4 – 5 Nisan 2023
 Sözlü Sınav Saati 3 Nisan tarihinde sözlü sınav grupları https://erasmus.trakya.edu.tr/  sayfasında ilan edilecek ve Teams hesaplarınız üzerinden ilgili ekiplere eklenilecektir.
 Sözlü Sınav Yöntemi  Çevrim İçi, Sözlü
 Sınav Dilleri  İngilizce ve Almanca
   
 Sınav Adresi Her iki sınav da Microsoft Teams uygulaması üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.



 
 
SINAVIN UYGULANIŞI
 

 
• Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı olarak yapılacaktır. Yazılı sınavdan asgari geçer notu alamayan adaylar sözlü sınava katılamaz. Aynı şekilde sözlü sınavdan asgari geçer notu alamayan aday faaliyetten yararlanamaz.
 
 YDS Yazılı Sınav için asgari not: 70
 YDS Sözlü Sınav için asgari not: 70
 
• Yabancı dil yazılı ve sözlü sınavları yukarıda belirtilen tarihlerde Microsoft Teams Uygulaması üzerinden uzaktan çevrim içi yapılacaktır. Sınava girecek öğrenciler, Teams hesaplarını (………..@ogr.trakya.edu.tr) kullanarak kendi üzerlerine atanan sınav takvimleriyle sınavlara  ulaşabileceklerdir. Bu sebeple başvuru esnasında Teams hesabını yanlış beyan eden öğrenci yabancı dil sınavına giremez. 
 
• Yabancı Dil Sınavı baraj puanı 70 olarak belirlenmiştir. (Yükseköğretim kurumu, kendi öncelikleri çerçevesinde, öğrenci seçiminde asgari bir yabancı dil düzeyi belirleyebilir ve asgari düzeyi (barajı) geçemeyen öğrencileri göndermeyebilir. Belirlenecek düzey, kurum genelinde aynı düzey olabileceği gibi fakülte/bölümler, faaliyet türleri bazında da ayrı ayrı belirlenebilir.)
 
• Sözlü sınav tarihi ve saati yazılı sınav tamamlandıktan sonra ilgili adaylara duyurulacak,  https://erasmus.trakya.edu.tr/ sayfasında ilan edilecek ve Teams hesapları üzerinden öğrenci adına tanımlanacaktır. Sözlü sınava katılmayan adaylar başarısız sayılacaktır.

• Yazılı sınavın puanlanmasında, her bir sorunun 2 puan değeri vardır.
 
• Sözlü sınavın puanlanmasında; telaffuz 10 puan, kelime bilgisi 20 puan, anlatma ve cümle kurma 30 puan, soru cevaplama 40 puan değerindedir.

 
 
SINAVLARLA İLGİLİ KURALLAR
 
 
• Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı İngilizce ve Almanca yapılacaktır. Adayların, gitmek istedikleri kurumun eğitim dilinde sınava girmesi zorunludur.
 
• Karşı kurumun eğitim dili İngilizce ve Almancadan farklı olan adaylar (Bulgarca ve Yunanca öğrencileri vs.) İngilizce sınavına gireceklerdir.

• Yunan dili, Bulgar dili, Boşnak dili, Hırvat dili ve Türk dili alanlarında öğrenim gören öğrenciler için YDS yazılı ve sözlü baraj puan şartı aranmaz.

• Uluslararası geçerliliği olan ve ÖSYM’nin kabul ettiği yabancı dil sınavlarından alınan puanlar kabul edilecektir. (Sınav sonuç belgesi başvuru esnasında sisteme yüklenmelidir.)

• Yazılı sınav esnasında, tüm sorular sıralı gelecektir ve yanlış yanıtlanan sorular, doğru cevapları etkilemeyecektir.

• Sözlü sınavda, her öğrenciye tek soru sorulacak, 1 dakika düşünme süresi ve ardından soruyu yanıtlayabilmesi için 3 dakika konuşma süresi tanınacaktır.

• Sınav öncesinde adayların çevrim içi sınavın gereği olarak bilgisayar, internet, hoparlör, mikrofon ve kamera temin etmeleri önemlidir.

• Öğrencilerin sınav esnasında teknik araç-gereç, internet bağlantısı vb. konularda yaşamaları muhtemel sorunlardan kurumumuz sorumlu olmayacaktır.

• Yazılı Sınav öncesinde 27 Mart 2023 tarihinde saat 12.30 ile 16.30 saatleri arasında 30 dakikalık bir yazılı deneme sınavı gerçekleştirilecektir. Bu deneme sınavına katılmanız asıl sınav esnasında sorun yaşamamanız açısından oldukça önemlidir. Deneme sınavının sonucu, asıl sınavı etkilemeyecektir. İlgili deneme sınavı, Teams uygulamasıyla bağlantılı olarak “2023 ERASMUS Deneme Sınavı” linkiyle Trakya Üniversitesi Erasmus Değişim Programı’nın web sayfasında (https://erasmus.trakya.edu.tr/) yayınlanacaktır. Sözlü sınavın deneme sınavı olmayacaktır.

• Sınavda kullanılacak sistemin, donanımın ve internetin sınav öncesinde kontrol edilmesini amaçlayan deneme sınavına katılmayan ve teknik sorunlarını sınav öncesinde gidermeyen adayların konuyla ilgili itirazları daha sonra dikkate alınmayacaktır.

• Sınava dizüstü veya masaüstü bilgisayar ile giriş yapılması önerilmektedir. Tablet veya telefon ile giriş tavsiye edilmez.

• Asıl sınavda ve deneme sınavında kullanılacak bilgisayarların aynı olması gerekmektedir.

• Bu aşamada, deneme sınavı alanlarını görüntüleyemeyen adayların yaşadığı teknik aksaklıkla ilgili (egitim.ogr@trakya.edu.tr) adresine e-mail atmaları ve açıklama kısmına mutlaka “ERASMUS SINAVI” yazmaları gerekmektedir.

• Teams Uygulaması üzerinden sınav sisteminin kullanılabilmesi için en güncel uygulamanın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir. Teams uygulaması ve hesabıyla ilgili tüm gerekli bilgilere Üniversitemizi web sayfasında yer alan e-eğitim bilgilendirme linki ( https://e-egitim.trakya.edu.tr/ ) üzerinden ulaşılabilir.

• Sınav sırasında birden fazla ekran, sanal makine, sanal kamera ve sanal mikrofon kesinlikle kullanılmamalıdır. Aykırı hareket edenler tespit edilecek, adayların sınavları iptal edilecektir.

• Sözlü sınav için adaylar Teams uygulamasında lobide bekletilecek, sırayla Jüri üyesi tarafından sınava alınacaktır. Sözlü sınav esnasında kamera ve mikrofon mutlaka açık olmalıdır. Ses ve görüntü aktarımını engelleyecek tüm uygulamalar kapatılmalıdır.

• Sınav sırasında ve sonrasında sınav soruları kesinlikle sosyal medyada veya diğer platformlarda paylaşılmamalıdır.

• Sınava ilişkin tüm veriler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında koruma altındadır. Tüm kullanıcı verileri sadece sınavın gerçekleştirilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla kullanılacak, başka kişi ve kurumlarla kesinlikle paylaşılmayacaktır.

• Sınav sonuçları Trakya Üniversitesi Erasmus Değişim Programı’nın web sayfasında (https://erasmus.trakya.edu.tr/ ) duyurulacaktır.

• Sınav sonuçlarına itiraz yazılı ve sözlü sınavın gerçekleşmesinin ardından 3 gün içerisinde gerçekleşebilir. İtiraz etmek isteyen öğrencilerin Erasmus Sınavı İtiraz Dilekçesi formunu doldurup imzaladıktan sonra infoerasmus@trakya.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. 

   
 
 
Bu içerik 09.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 9999 kez okundu.