2023 Personel (TÜRKÇE)

TÜRKÇE KONSORSİYUM PROJESİ
Eğitim Alma Faaliyeti
( Proje Yılı: 2022 )

Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (Key Action 1, KA1) altında yer alan bu faaliyet ile ilgili alanda yükseköğretim personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.

Üniversitemiz TÜRK DİLİ / TÜRKÇE BÖLÜMLERİ kadrolarında görev yapan personelimiz Türkçe Konsorsiyum Projesi kapsamında Eğitim Alma faaliyetine başvuru yapabilir.

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ NEDİR?

Genel bilgi, hibeler, gerekli belgeler hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

NASIL BAŞVURU YAPARIM?

Başvurular e-devlet Portalı üzerinden çevrimiçi yapılacaktır.

-1-

Puan Çizelgesi / Değerlendirme formunu doldurup imzaladıktan sonra başvuru portalına yüklemeniz gerekmektedir. ( pdf word)

- 2 -
Erasmus Personel Hareketliliği Başvuru Portalı
(Başvuru İçin Tıklayınız)

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

Davet Mektubu olmayan personelin başvurusu değerlendirmeye alınmaz.

Davet Mektubu/Kabul belgesini sisteme yüklemeyen, farklı bir belge yükleyen adayın başvurusu kabul edilmez.

Ders verme hareketliliğine sadece anlaşması bulunan bölümlerin personeli başvurabilir ve bölümün anlaşmalı olduğu kuruma gidebilir. Eğitim Alma faaliyetlerinde bölümün anlaşması olma zorunluluğu yoktur.

Bölümünün ikili anlaşması bulunmayan personel, gitmeyi planladığı kurumdan alacağı davet mektubu ile Eğitim Alma Faaliyetine başvuru yapabilir.

Kurumlararası İkili Anlaşmalarımız için tıklayınız.

FAALİYET SÜRELERİ ?

Faaliyet asgari 2 gün, azami 2 ay sürebilir fakat daha çok personelimizin faaliyetten yararlanabilmesi için hareketliliğe katılacak personele asgari 4 en çok 5 gün hibe + yol ücreti ödemesi yapılınabilir.

Ders Verme Hareketliliği kapsamında gidecek öğretim elemanı 3 gün için en az 8 saatlik bir ders verme faaliyeti gerçekleştirmelidir. (1 hafta = 8 saat ders, 2 hafta =16 saat ders, )

Eğitim Alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir. Seyahat günleri ile faaliyet günü aynı olamaz.

Hareketlilik süreci 31 Mayıs 2024 tarihinde sona erer. Hareketlilikten yararlanacak personel belirtilen tarihten önce faaliyetini tamamlamalı, kendisinden talep edilen belgeleri ofise teslim etmelidir.

KONTENJAN BİLGİLERİ:

Eğitim Alma Hareketliliği (Staff Mobility for Staff Training) : 2

PERSONEL SEÇİM KRİTERLERİ:

Erasmus + programından faydalanacak personelin seçiminde başvuruların açıklanan kontenjandan fazla olması durumunda 'Erasmus Uygulama El Kitabı'nda belirtilen ölçütler ve aşağıdaki öncelikler göz önünde bulundurulacaktır.

1) İlk kez katılım seçimde önceliklendirilir. +10

2) Yabancı dil seviyesi önceliklendirilir. (50 ve üzeri alınan puanın % 20’si)

3) Engelli personel önceliklendirilir. (+10)

4) Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklendirilir. (+10)

5) Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında Yapay Zeka ile ilgili faaliyetler önceliklendirilir. (Bağlı bulunduğunuz birim yöneticisinden onaylatarak e-posta ile göndermeniz veya şahsen ofise teslim etmeniz gereken onay belgesi için tıklayınız +5 )

6) 2023 yılı içerisinde ikili anlaşma yapan personel (+5 )

7) Erasmus Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/Bölüm koordinatörü, Dış İlişkiler Arş. ve Uyg. Merkez Müdürlüğü personeli (+5)

8) Eğitim Alma Faaliyetinde idari personel önceliklendirilir. (+10)

9) Eğitim Alma Faaliyetinde dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler önceliklendirilir. (+5 )

10) Vatandaşı olunan ülkeye hareketliliklere düşük öncelik verilir. ( -10 )

11) 2015 ve sonraki yıllarda Erasmus Personel Hareketliliğinden hibeli ya da hibesiz olarak yararlanan personel ( Her katılım için ayrı ayrı olmak üzere -10 )

12) Birden çok projeye başvuru yapan personel (-10)

Puanların eşit olması durumunda sırasıyla öncelik verilecek başvurular;

1) Daha önce personel hareketliliğine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere,

2) Trakya Üniversitesinde görev süresi daha önce olan personele,

HAREKETLİLİK İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR;

Kurumumuzun anlaşmalı olduğu üniversitelerin listesi sayfa altında ekte bulunmaktadır.

Başvuru için davet/kabul mektubu yeterlidir. Birden çok projeye başvuru yapacak olan personelimiz, başvuru yaptığı her proje için farklı tarihli davet mektubu  sunmalıdır.

Hareketliliğe hak kazanan personel bilgileri Erasmus web sayfasında yayınlanacaktır. Seçim sonuçlarına itiraz süresi 5 gündür.

İsteyen personel hareketlilikten hibesiz olarak yararlanabilir.

İsteyen personel maddi destekten feragat edebilir.

Faaliyet için hak kazanan personelimiz Erasmus web sayfasında yayınlanacak sonuç ilanını ibraz ederek bağlı bulundukları birimden izin almalıdır.

Bu içerik 05.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 211 kez okundu.