2023 Erasmus Öğrenci Hareketliliği Başvuruları

 
 
 
PROJE YILI : 2022 


 
Erasmus Öğrenci Hareketliliğine başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerimiz için gerekli bilgiler aşağıda sunulmuştur. Lütfen başvuru yapmak istediğiniz faaliyete göre başvuru koşullarını dikkatlice inceleyiniz.
 

 BAŞVURU TARİHLERİ

 26 Şubat 2023 – 17 Mart 2023 

 YABANCI DİL SINAV TARİHİ ve YERİ

  6 - 10 Mart 2023 tarihleri arası web sayfamızda ilan edilecektir.

 



 
              

KİMLER BAŞVURABİLİR?
 
Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) herhangi birinde, tam zamanlı (örgün öğretim) öğrenci olarak kayıtlı bulunan ve aşağıda belirtilen asgari genel not ortalamasını sağlayan tüm adaylar.
 
  • Ön Lisans ve Lisans              : 2,20 / 4,00
  • Lisansüstü Programlar          : 2,50 / 4,00
 

BAŞVURULAR NASIL/NEREYE YAPILACAK?
 
Lütfen sayfa sonunda yer alan başvuru linklerinden sizinle ilgili olan projeye başvurunuzu yapınız. Başvurularınız E-devlet Portalı üzerinden alınacaktır. E-devlet şifresi olmayan adaylar şifrelerini en yakın PTT 'den alabilirler. 
 

DEĞERLENDİRME ve SEÇİM ÖLÇÜTLERİ:
 
  • Genel Not Ortalaması         %50
  • YDS Sınav Notu                 %50 
 

YABANCI DİL SINAVI:
 
Sınav Bilgileri 6 - 10 Mart 2023 tarihleri arası web sayfamızda ilan edilecektir.

Yabancı Dil Sınavı Bilgileri için lütfen tıklayınız. (09.03.2023)
  

AKADEMİK BAŞARI DÜZEYİNE / GENEL BAŞARI PUANINA ETKİ EDEN ÖZEL DURUMLAR

Türkiye Ulusal Ajansının yayınlamış olduğu, programın yürütülmesine dair hazırlanan el kitabında genel başarı puanına etki eden özel durumlar listelenmiştir. Aşağıdaki tabloda yer alan özel durumlardan herhangi birine sahip olan adaylar dipnotta belirtilen belgeleri başvuru esnasında sisteme yüklemelidir. 

Resim

10)  Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.
11)  Önceliklendirme için öğrencinin 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik”te yer alan Engellilik Sağlık Kurulu raporunu ibraz etmesi gerekir.
12)  Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.
13)  Aşağıdaki faaliyetlerden biri ya da birkaçını deneyimleyen stajlar bu kapsamda sayılır: dijital pazarlama (örn. Sosyal medya yönetimi, web analitiği), dijital grafik, mekanik ve mimari tasarım; uygulama, yazılım ve kod ya da websitesi geliştirme; bilişim sistem ve ağlarının kurulumu, bakımı ve yönetimi, sibergüvenlik, veri analitiği, veri madenciliği ve görselleştirmesi; programlama, robotik ve yapay zekâ eğitimleri. Genel müşteri hizmetleri, talep oluşturma, veri girişi ya da rutin ofis görevleri bu kapsamda sayılmaz.




KONTENJANLAR:
 
  • - Öğrenim Hareketliliği: 47
  • - Öğrenim Hareketliliği ( Doktora) : 3
  •   
  • - Staj Hareketliliği: 18
  • - Staj Hareketliliği (Doktora) : 2
  •   
  • - TUB Turizm Konsorsiyumu Projesi: 2
  • - TESİAD Türkçe Konsorsiyumu Projesi: 2
  • - DUSK Mühendislik Konsorsiyumu Projesi: 4
  • - DEHAS Tıp Konsorsiyumu Projesi: 3



FAKÜLTELERE GÖRE KONTENJAN DAĞILIMI:

Öğrenim Hareketliliği (Lisans ve Yüksek Lisans)

Eczacılık Fakültesi: 1

İlahiyat Fakültesi: 1

Keşan Yusuf Çapraz UBYO: 2

Edebiyat Fakültesi: 5

Mimarlık Fakültesi: 2

Kırkpınar Spor Bil. Fakültesi: 2

Eğitim Fakültesi: 6

Mühendislik Fakültesi: 7

Edirne UB Fakültesi: 1

Fen Fakültesi: 1

Sağlık Bilimleri Fakültesi: 2

Devlet Konservatuvarı: 1

Güzel Sanatlar Fakültesi: 2

Tıp Fakültesi: 3

Sosyal Bilimler Enstitüsü : 1

İktisadi ve İdari Bilimler F. : 5

Diş Hekimliği Fakültesi: 1

Fen Bilimleri Enstitüsü : 1

Uzunköprü UBYO: 1

Keşan H. Yörük SYO: 1

Sağlık Bilimleri Enstitüsü: 1 



Öğrenim Hareketliliği (Doktora)

Sosyal Bilimler Enstitüsü : 1

Fen Bilimleri Enstitüsü : 1

Sağlık Bilimleri Enstitüsü: 1 


* Staj faaliyetlerinde kontenjanlar üniversite genelinde değerlendirilecektir. 



ÖNEMLİ NOT:
 
  • Kontenjanlar belirlenirken, önceki yıllarda yapılan hareketlilik sayısı, bölüm anlaşma sayısı, geçmiş yıllardaki projelere başvuran öğrenci sayısı göz önünde bulundurulmuştur.
  •  
  • Ulusal Ajans tarafından yürütmekte olduğumuz Erasmus projemiz kapsamında üniversitemize tahsis edilen hibe tutarının beklenenden az olması durumunda kontenjan sayısının düşürülmesi, asgari ve azami hibe tutarının belirlenmesi yükseköğretim kurumunun takdirindedir!
  • Yabancı Dil Sınavı puan barajının geçilemediği veya yeterli başvuru bulunmayan bölümlerin kontenjanları önce kendi fakültesi içerisinde, daha sonra diğer fakültelerde değerlendirilebilir. 
 


HAREKETLİLİK TÜRLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER 
 
 

 




ÖNEMLİ UYARI: 
 

Erasmus başvuru portalında eğitim bilgileri (sınıf, Genel Not Ortalaması, bölüm vs) güncel olmayan adayların, eğitim bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Aksi durumda Erasmus öğrenci hareketliliğine hak kazanmış olsalar haklarını kaybedeceklerdir. Son başvuru tarihine kadar bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz



E-Devlet Platformuna ( https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ ) giriş yaptıktan sonra lütfen sizinle ilgili projeye başvurunuzu yapınız.





 
ÖĞRENİM
 
HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU YAPMAK İSTİYORUM (Lisans ve Yüksek Lisans, Tüm Öğrencilerimiz)
 
 
ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU YAPMAK İSTİYORUM ( DOKTORA Öğrencileri)
 
 

 

 


BAŞVURULARA DAİR ÖNEMLİ NOTLAR:
 
  1. Başvurular E-devlet portalı üzerinden alınacaktır. ( https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ )
  2. Staj Başvurularında, Staj Kabul Belgesi sunmak zorunlu değildir ancak başvuru esnasında geçerli Kabul Belgesini sisteme yükleyen adayın Genel Başarı Puanına 10 Puan eklenir.
  3. Şartlarınızın uyması koşuluyla birden fazla projeye başvuru yapılabilirsiniz ancak Genel Başarı Puanınızdan 10 puan azaltılır. Hangi başvurunuzdan puan azaltılmayacağını başvuru esnasında belirleyebilirsiniz.
  4. Anlaşması bulunmayan bölümlerin öğrencileri ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ için başvuru yapamayacaklardır. Başvuru esnasında sistem üzerinde herhangi bir üniversite tercihi yapamıyorsanız bölümünüzün anlaşması yok demektir.
  5. Adaylar başvuru esnasında gitmek istedikleri akademik dönemi ( Güz, Bahar, Güz+Bahar) ve üniversiteleri seçebileceklerdir. Daha sonra tercih edilen dönem ve kurum değişikliği yapılmayacaktır. Üniversitenin akademik takvim, dersler, eğitim dili, barınma olanakları, son başvuru tarihleri, istenen belgeler, dil yeterlilikleri vs. hakkında bilgi edinilmeli ve tercihler bu doğrultuda yapmalıdır.

 
 Resim
 







Bu içerik 22.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 27194 kez okundu.